GLASBEHANDLING

GLASFÖRSEGLING/SKYDD

Vi tar hand om bilens rutor, precis som med lacken. Noggrann rengöring, ibland med polering. Vår glasbehandling består av marknadens bästa produkter för ändamålet, och detta är något vi verkligen rekommenderar! I regn behöver man knappt använda vindrutetorkarna, och när mörkret faller i samma väder har du de bästa förutsättningarna till så klar sikt som möjligt. Det gör behandlingen till en ren säkerhetsåtgärd för dig och din familj.

Förutom säkerhetsaspekterna blir vindrutan lättare att tvätta, förbrukningen av spolarvätska minskar, samtidigt som det blir enklare att skrapa bort snö och is på vintern.

HÅLLBARHET

Hur länge effekterna sitter i beror helt på hur väl man respekterar behandlingen. Vi ger dig alltid utförlig information kring hur behandlingen ska respekteras på bästa sätt. Torkarbladen ska inte heller användas i onödan men detta lär man sig snabbt att anpassa då man kör med en behandlad ruta. Vid normalt slitage håller de vattenavvisande effekterna i 6-9 månader. Skyddseffekterna  i det första lagret håller i 12-18 månader.

BEHANDLAT GLAS

En behandlat glas reflexer vid mörkerkörning med 35 %. Obehandlat glas är väldigt ojämnt och har på mikroskopisk nivå många prisman som reflekterar ljuset och förstärker de bländande ljusreflexerna vi upplever vid mörkerkörning. En behandlad vindruta har mindre prisman för ljuset att reflekteras på och därmed blir det bländande ljuset inte alls lika starkt.

 

VARFÖR GLASFÖRSEGLING?

• Vattenavvisande yta
• Bättre sikt i mörker & säkrare färd
• Lättare att tvätta
• Tåligare mot stenskott och slitage
• Mindre användning av spolarvätska och torkarblad
• Förseglingen är även beständig mot UV-strålning