The best quality

New collection every season

tellus eget condimentum rhoncus sem quam semper libero adipiscing sem

See collections
New collections

Your unique home features

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetuer adipiscing elit anotman dias.

Shop now

Hur ofta bör A/C-system servas och fyllas på?

Serva din A/C system alltid hos certifierade verkstäder där köldmediemängd töms, vägs och renas för att sedan återfyllas. Det rekommenderas att göra en A/C-service med 24 månaders intervall. A/C system tappar cirka 5–8% köldmedia/år och denna förlust gör att kompressorn får arbeta hårdare för att uppnå samma effekt vilket på längre sikt kan skapa kompressorhaveri, som medför dyra reparationskostnader.

Behöver man A/C under vinter och kalla perioden?

Självklart JA, vad många inte vet är att bilens AC system även startar om bilen har defrosterfunktion. För att snabbt ta bort fukt och få torr varm luft på vindrutan startar fordonets AC kompressor, denna funktion används året runt. Är bilen utrustad med elektronisk klimatanläggning måste AC systemet fungera för att hela anläggningen ska fungera.

Egen A/C-service

Som privatperson se till att kontinuerligt byta kupéfilter. Detta minskar risken för att smuts lägger sig runt förångaren (den del som sitter inne under instrumentbrädan).

Ofta uppstår det dålig lukt på våren om man haft systemet avstängt och man startar sin AC när värmen kommer, detta beror på att fukt och smuts samlats runt förångaren och bildar bakterier. Detta problem kan åtgärdas med ett speciellt bakteriedödande medel som sprutas på förångaren eller en luktsanering.

Vid tvättning av bilen spola rent kondensorn från insekter, salt och smuts. Har fordonet manuell knapp för AC så kör systemet med jämna mellanrum även under den kalla årstiden.

Vi är certifierat för att göra angrep i fordons AC system